Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου είναι πράγματι τεράστιος.
Εκτιμάται ότι ποσοστό της τάξης του 35% των νέων περιστατικών καρκίνου, που εκδηλώνονται ετησίως, θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν ακολουθούνταν οι κανόνες του υγιεινού τρόπου ζωής και ιδιαίτερα της υγιεινής διατροφής. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγιεινή διατροφή.
Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης του ευρύτερου κοινού και των επαγγελματιών της υγείας για την υγιεινή διατροφή, ως πρόληψη κατά του καρκίνου, όπως επίσης και για όλα όσα γίνονται στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια των τροφίμων.
Πρόκειται για το 4ο στη σειρά σεμινάριο από τον Απρίλιο του 22. Εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης και διαφώτισης του ευρύτερου κοινού και των επαγγελματιών της υγείας για φλέγοντα, σημαντικά και επίκαιρα θέματα υγείας της ομάδας εργασίας που εγκαινίασαν ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).
Καθηγητής Λοΐζος Γ. Λοΐζου
Πρόεδρος Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Παιδίατρος, Παιδογκολόγος-Παιδοαιματολόγος
τ. Διευθυντής Παιδογκολογικής-Παιδοαιματολογικής Κλινικής
Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία